Ikea Expedit = leikkikeittiö

lauantai 11. tammikuuta 2014

Törmäsin Googlen kertomana ihan mahtavaan ideaan: Ikean Expedit -hyllykön leikkihellatuunaukseen, jonka voit katsoa täältä. Itse tein leikkihellalle vielä uunin tuohon alapuolelle Expedit -sarjaan kuuluvasta hyllykköön upotettavasta kaapinovesta.

Homma on toteutettu mustalla ja punaisella kontaktimuovilla, jotka tilailin Etolan nettikaupasta.

Vanha muovinen, liikaa tilaa vievä leikkikeittiönrotisko meni kierrätykseen paikallisen FB-kirppiksen kautta ja nyt kokkailuleikit tapahtuvat täällä:





Taisi tämä projekti olla kaikken hauskinta äidille, ehkä ei niinkään lapsille, hih... Oletettavasti kokkailuleikit ovat parin vuoden sisällä förbi, ja sitten hyllytila on helposti vapautettavissa muuhun käyttöön.

P.S. Okei joo, nuo hellan nupit jäivät muistuttamaan kelloja. Mitä oikein ajattelin... :D

31 kommenttia:

  1. Vau! Mahtava idea tosiaan. Ja just toi, että parin vuoden päästä tarrat pois ja hylly muuhun käyttöön - järkevää.

    Tuo voisi toimia meilläkin. Kirpparilta hankittu Brion hella (jonka materiaali on muuten luvattoman ohutta!) ei kestänyt meidän poikien kokkailuja. Sitä on jo kahteen otteeseen vahvistettu autotallissa erinäisin vippaskonstein, mutta on nii heppoinen, ettei siihen saa edes kunnon ruuveja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei olekaan koskaan ollut tuollaista Brion hellaa. Outoa että heillä on noin huonolaatuinen tuo. :/

      Ei muuta kun idea käyttöön vaan! :)

      Poista
  2. Onpa hienot! Ja hyvä että sait vanhan keittiön kiertoon. Mäkin haaveilin samaisen muovi keittön poistamisesta, mutta poitsu kuulemma just kokkaili sillä. Eli ei pitäis kysellä liikaa vaan toimia vaan! Ja tietenkin kontaktimuovit löytyi etolasta.. :) T: A.L.
    Ps. Nyt sitten vihdoin kommentoin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee, vihdoin! :)

      Meidän pojat vähän ruikuttivat sen vanhan keittiön perään (vaikkeivät sillä juuri leikkineetkään), mutta se unohtui parissa päivässä. Mutta onneksi sille tosiaan löytyi uusi koti!

      Poista
  3. Tosi hieno! Mäkin törmäsin tähän ideaan joskus jossain, mutta jäi unholaan. Meillä on tuo brion hella, mutta ei-niin-fine-dining-kokkimme on onnistunu saamaan sen parissa vuodessa kamalaan kuntoon. Toisaalta tosiaan, kauankohan noi kokkailut mahtaa enää kiinnostaa, kunnes tulee jotain muuta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkään ei ole siis Brion hella kestänyt, harmi juttu!

      Voi olla, että meillä alkaa kokkailut olla jo kohta out, mutta kyllä se leikki ainakin tänään vielä maistui kun lanseerasin pojille uuden keittiön. :) Leikki tai ei, niin voihan tuota äiti sitten ainakin ihailla, hih...

      Poista
  4. Ihan mielettömän hieno idea! Jos mun isoilla lapsilla olisi ollut tuollainen niin ymmärtäisiköhän ne yhtään enemmän ruoanlaitoista kuin sen ikuisen "onx ruokaa?".

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. No on, ja heti kun näin tuon, niin päätin että tämä on toteutettava!

      Poista
  6. Oi että aivan mahtava idea! :) pitää muistaa tämä sitte ku vauva syntyy huhtikuussa ja sitten kun hänellä on sen aika :) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa muistiin! Ehkäpä sellainen reilu yksivuotias tällaisesta jo kiinnostuu? :) Tsemppiä vauvan odotukseen!

      Poista
  7. Tosi kiva ja hienot on nupitkin :)

    VastaaPoista
  8. Huippu idea ja hieno toteutus :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Helppo ja halpa, ja tilojen käyttöä optimoiva juttu. :)

      Poista
  9. KIITOS! Aivan loistava idea, muutenkin suunnitelmissa hakea isompi expedit pojan huoneeseen kun leluja alkaa kertymään liikaa, leikkikeittiö veisi turhan paljon tilaa. Ihan nerokas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! :) Parasta tässä on juuri tuo, ettei lisätilaa erilliselle leikkikeittiölle tarvita! Voisihan tuohon tuunata viereen vielä jääkaapinkin...

      Niin, ja tuolla "uunissa" voi sitten vaikka säilyttää niitä ruokia ja kattiloita sun muuta. :)

      Poista
  10. Täähän onkin hauska idea. Meillä on se ikean iso leikkikeittiö mutta se vie pikkuisen enemmän tilaa ja onkin meidän olohuoneessa sen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikean leikkikeittiö on muuten mielestäni leikkikeittiöiden aatelia! :)

      Poista
  11. Aivan mahtava idea! Meillä on se Ikean leikkikeittiön alaosa ja se mahtuu toistaiseksi keittiöön. Tällä hetkellä se on tosin kiipeilytelineenä :) Hauskaa sunnuntaita teille! A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiipeily on tärkeää ja kehittävää, hih... ;)

      Ihanaa sunnuntaita sinnekin! Täällä on vihdoin lunta.

      Poista
  12. Onpa hauska idea! Ihanan kekseliästä kertakaikkiaan :)
    www.valoisastikotona@blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottoman hauska, helppo, halpa ja nopeasti tuunattava leikkikeittiö! :)

      Poista
  13. Meillä on käytössä vanha 1980-luvun alussa ostettu Brio-hella. Sitä ei saa rikki millään. Ehkä blogistin ostama kirpputorihella oli feikki. Tai sitten Brio on itse heikentänyt omien tuotteidensa laatua ja kaupittelee nyt huonoja leluja, jotka eivät kestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea arvailla asian laitaa, meillä ei nimittäin ole kokemusta Brion helloista. Toki tunnetusti ennen kaikki oli kestävämpää, noin niinkun mutu-tuntumalla ainakin. :)

      Poista
  14. Nykyään brion hellat aivan heppoisia ja ohutta materiaalia.. en kyllä muista oliko minun vanha hella kestävämpää tekoa. En ostaisi brion hellaa lapselleni. Kaikkiin muihin brion tuotteisiin olen ollut tyytyväinen.

    VastaaPoista